Yoghurt lemon scones with raspberries

Opskrifter

YOGHURT CITRON SCONES MED HINDBÆR

 

I England bliver scones ofte serveret til eftermiddagste, men disse små lækkerier er også ideelle til søndagsbrunch. Før opdagelsen af bagepulver blev scones tilberedt i en pande og lignede mere flade pandekager. Scones får deres specielle konsistens ved forsigtigt at arbejde koldt smør ind i dejen.

Traditionelt bliver scones serveret med en sød marmelade og clotted cream, men der er mange variationer af den engelske klassiker – for eksempel dagens opskrift med yoghurt, citron og hindbær.

 





Ingredienser
(til ca. 15 stykker)

  • 400g speltmel
  • 3 tsk. eddikepulver
  • 1/3 spsk. vanilje
  • 1 knivspids salt
  • 50 g rørsukker
  • 1 økologisk citron, saft og skal
  • 100 g koldt smør
  • 2 økologiske æg
  • 220 g cremet yoghurt naturel
  • 150-200 g hindbær (frosne)
  • Lidt mælk eller havremælk til at pensle med
  • Lidt rørsukker til at drysse over dem

 


Fremgangsmåde

  1. Bland mel med bagepulver, vaniljekorn, citronskal, sukker og salt i en stor skål.
  2. Ælt koldt smør i med hænderne til det bliver en smuldrende dej.
  3. Bland yoghurt, æg og citronsaft og tilsæt dejen. Bland det hele med en dejskraber til dejen er godt blandet – men ælt ikke for længe.
  4. Placer dejen på en meldrysset overflade og rul den ud med meldryssede hænder til en flade på ca. 3 cm tykkelse. Nu kan du skære cirkler ud som du vil eller blot skære dejen i trekanter.
  5. Fordel dine scones på en bageplade med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene i.
  6. Pensl med lidt mælk og drys med en smule rørsukker, hvis du har lyst.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min., indtil de er gyldenbrune.

Tip! Det er bedst at spise dine scones, mens de stadig er en smule varme.

Vi spiser også gerne en lille skål cremet yoghurt naturel (med en knivspids vanilje) til.




Indsend en kommentar