Opskrifter
HYLDEBLOMSTSAFT
I maj og juni måned imponerer hyldebuskene os med deres store hvide blomster – men der er mere ved dem end hyldeblomsternes behagelige duft og enkle skønhed – de kan nemlig også forvandles til lækre opskrifter.
For at bevare hyldeblomsternes aroma bør de bruges hurtigst muligt efter høst. En af mange muligheder er for eksempel hyldeblomstsaft.
Ingredienser
-
2 liter Vand
-
1,5 kg Sukker
-
50 Hyldeblomstskærme
-
4 Citroner
-
4 tsk Citronsyre
Fremgangsmåde
- Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
- Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
- Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
- Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
- Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.
- Opbevar den færdige saft på køl. Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.