hyldeblomstsaft

Opskrifter

HYLDEBLOMSTSAFT

 

I maj og juni måned imponerer hyldebuskene os med deres store hvide blomster – men der er mere ved dem end hyldeblomsternes behagelige duft og enkle skønhed – de kan nemlig også forvandles til lækre opskrifter.

For at bevare hyldeblomsternes aroma bør de bruges hurtigst muligt efter høst. En af mange muligheder er for eksempel hyldeblomstsaft.

 




Ingredienser

  • 2 liter Vand

  • 1,5 kg Sukker

  • 50 Hyldeblomstskærme

  • 4 Citroner

  • 4 tsk Citronsyre


Fremgangsmåde

  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
  • Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
  • Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
  • Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
  • Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.
  • Opbevar den færdige saft på køl. Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.



Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.