Opskrifter
BRANDY-HONNIG VALNØDDER
Kombinationen af gedeost og honning er meget populær og ikke kun i Frankrig. Den søde smag fra honningen giver den delikate ost en spændende smag. Derudover sørger denne sødme også for, at den stærke eller lidt bitre smag fra osten bliver blødgjort en smule. Du kan vælge at kombinere mange oste med honning – bare følg disse retningslinjer:
- Mild ost – mild honning
- Stærk ost – stærk honning
I dagens opskrift fortæller vi hvordan du kan tilberede lækre brandy-honning valnødder, som du kan servere til ethvert ostefad.
Ingredienser
- 100 g valnødder
- 100 g brun farin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 appelsin, saften herfra
- 0,50 vaniljestang
- 1dl vand
- 2 spsk. brandy
Fremgangsmåde
-
Skold valnøddekernerne, skyl dem grundigt og gnub dem lidt. Det fjerner lidt af bitterheden i valnøddekernerne.
-
Kom farin, citronsaft, appelsin, vaniljestang og vand i en gryde.
-
Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.
-
Kom de syltede valnødder i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Tilføj til sidst 2 spsk. brandy.
-
Kom de syltede valnødder på rengjorte og skoldede glas.