Opskrifter
VINTERSALAT
Salat er dejligt hele året rundt. I vinterhalvåret skifter vi de spæde salater og grøntsager ud
med de lidt grovere og fyldigere typer som kål, rodfrugter og græskar.
De er spækket med sunde kostfibre, vitaminer og mineraler.
I denne udgave af vores vintersalat er der få ingredienser og så er den super nem at lave.
Salaten kan serveres som et måltid for sig - sammen med hjemmebagt brød,
men egner sig også godt som tilbehør til kød og fisk.
SERVERET PÅ MOZY
VINTERSALAT
Ingredienser
180 g frisk spinat
1 æble
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk ahornsirup
50 g valnøddekerner
100 g gedeost
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og tør spinaten
- Skyl æblet, og skær det i tynde skiver
- Anret spinat og æble i salatskålen
- Rør olivenolie, balsamico, sennep, ahornsirup, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten
- Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft
- Fordel valnødder og gedeost i mindre stykker over salaten