Sød kartoffelsuppe

Opskrifter

SØD KARTOFFELSUPPE

 

 

Denne kartoffelsuppe er sød i smagen, nem at lave og mætter rigtig godt. Den er et godt alternativ til den almindelige kartoffelsuppe. Server den på en kold regnvejrsdag, i Alice morgenmadsskål eller en af vores andre suppeskåle, der fremdrager den skønne, smukke orange konsistens og raffineret smag. Her har vi serveret den med kogt quinoa og ristede græskarkerner.

God fornøjelse!

 

 


SØD KARTOFFELSUPPE

Ingredienser (4 portioner)

 

1 spsk kokosolie

1 stykke ingefær (ca. 2 cm)

2 tsk gurkemeje

1 løg

1 fed hvidløg

1 stor sød kartoffel

500-600 ml grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk (400 ml)

saft af 1/2 citron

Friskkværnet salt og peber

 

Fremgangsmåde

 

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i groft stykker.

  2. Pil og hak løg, hvidløg og ingefær.

  3. Varm kokosolien op i en stor gryde. Steg løg, hvidløg og ingefær heri, tilsæt gurkemeje, sauter kort og derefter de søde kartofler.

  4. Hæld grøntsagsfonden i og lad det simre i cirka 20 minutter, indtil de søde kartofler er bløde.

  5. Tilsæt kokosmælken og purér suppen med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  6. Server suppen med lidt kogt quinoa og ristede græskarkerner, eller friskbagt brød.

 



Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.