Vaniljekranse

Opskrifter

VANILJEKRANSE


Skøn forening af vanilje, sukker og smør


 

 

Alle familier har hver sine traditioner, når det kommer til julens småkager.
En af vores favoritterne er vaniljekranse, som er en vaskeægte klassiker i de danske kagedåser.
Den skønne forening af vanilje, sukker og smør samt det sprøde fra bagningen
er for de fleste smagen af jul. Vaniljekranse bringer minderne tilbage til barndommen,
og kombinationen af både gode minder og velsmag, er alt,
hvad der skal til for en herlig jul med familien.

 

 



VANILJEKRANSE

Holdbarhed 2 uger     

Kan fryses Ja

Antal ca. 40 stk

 

Ingredienser 

 

1 vaniljestang af god kvalitet

200 g. smør stuetempereret

175 g. rørsukker af god kvalitet

1 æg gerne friland

225 g. hvedemel hvis du anvender kødhakker til at forme kransene brug da 250 g. hvedemel

75 g. mandler som blendes til mandelmel

Udstyr

Noget til at blende mandelmel
– vi anbefaler en foodprocessor,alternativt kan mandelmel købes færdiglavet

Sprøjtepose

 

 

 

 

Fremgangsmåde

 

Mandelmel – Den besværlige version

  1. Tag 75 g mandler, hæld kogende vand over og smut dem, bag dem let i ovnen, tør dem helt og blend dem

Vaniljekranse

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  2. Mas vaniljekornene med lidt af sukker, så vaniljekornene skiller sig ad.
  3. Bland sukker, vaniljesukker, smør og æg sammen.
  4. Tilsæt mandelmel og rør rundt.
  5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør godt sammen.
  6. Hæld dejen på sprøjtepose med stjernetyl.
  7. Sprøjt kranse på en bageplade med bagepapir i en størrelse du finder passende.
  8. Bag dine vaniljekranse i ovnen ved 200 grader i 11-12 minutter. Vaniljekransene er færdige når de er let gyldne på toppen.
  9. Lad vaniljekransene afkøle helt, det er her de bliver lækre og sprøde.
  10. Opbevares i en kagedåse eller anden tætsluttende beholder.

SHOP PRODUKTER


Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.