JULESILD

JULESILD TIL FROKOSTBORDET

Sådan laver du hjemmelavede sild til jul. Her får du opskriften på nemme og lækre julesild. God appetit!

Til nemme julesild skal du bruge:

  • 4 dl Heinz Tomatketchup
  • 4 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • 800 g drænede sild (køb færdigmarinerede hvide sild på glas)
  • 20 skiver hakkede syltede agurk i små tern
  • 2 store finthøvlede gulerødder
  • 2 store finthakkede gule løg
  • 1 stort bundt finthakket dild

Fremgangsmåde

  1. Hæld lagen fra de hvide sild, og skær i små tern og sæt til side
  2. Bland ketchup, sukker og eddike sammen
  3. Tilsæt de hvide sild i tern, og bland forsigtigt sammen resten af de øvrige ingredienser
  4. Fyld sildeblandingen på Greengate Sylteglas og lad julesildene trække i 3-4 dage, inden der serveres med nybagt brød.

 

TIP. Vask dine GreenGate sylteglas grundigt i sulfovand, og skyl efter i varmt vand. Skold derefter glas, låg og gummiringe med kogende vand, lige inden de fyldes.

Opskriftsmængden passer til 2 Greengate Sylteglas.

GreenGates julesild til hjemmelavning


Den danske julefrokost er utænkelig uden snaps, rugbrød, flæskesteg – og selvfølgelig sild.

Selvom de fleste danskere nok ikke kan forestille sig jul uden julefrokost, så er traditionen slet ikke så gammel som man vil tro. Det startede først i 1940’erne på få arbejdspladser, hvor man dagen før juleaften fik en snaps og kransekage hos chefen. Siden 1950’erne er julefrokosten blevet en fast juletradition på de fleste arbejdspladser. I dag får danskerne rig mulighed for at nyde sild: de fleste bliver inviteret til julefrokosten på arbejde og til flere private julearrangementer inden jul.

Traditionen tro skal man spise sild først. Variationerne på sild er endeløse: karrysild, kryddersild, sennepssild, marineret, stegt, mm.  


Indsend en kommentar