JULESILD TIL FROKOSTBORDET
Sådan laver du hjemmelavede sild til jul. Her får du opskriften på nemme og lækre julesild. God appetit!
Til nemme julesild skal du bruge:
- 4 dl Heinz Tomatketchup
- 4 dl sukker
- 2 dl eddike
- 800 g drænede sild (køb færdigmarinerede hvide sild på glas)
- 20 skiver hakkede syltede agurk i små tern
- 2 store finthøvlede gulerødder
- 2 store finthakkede gule løg
- 1 stort bundt finthakket dild
Fremgangsmåde
- Hæld lagen fra de hvide sild, og skær i små tern og sæt til side
- Bland ketchup, sukker og eddike sammen
- Tilsæt de hvide sild i tern, og bland forsigtigt sammen resten af de øvrige ingredienser
- Fyld sildeblandingen på Greengate Sylteglas og lad julesildene trække i 3-4 dage, inden der serveres med nybagt brød.
TIP. Vask dine GreenGate sylteglas grundigt i sulfovand, og skyl efter i varmt vand. Skold derefter glas, låg og gummiringe med kogende vand, lige inden de fyldes.
Opskriftsmængden passer til 2 Greengate Sylteglas.
GreenGates julesild til hjemmelavning
Den danske julefrokost er utænkelig uden snaps, rugbrød, flæskesteg – og selvfølgelig sild.
Selvom de fleste danskere nok ikke kan forestille sig jul uden julefrokost, så er traditionen slet ikke så gammel som man vil tro. Det startede først i 1940’erne på få arbejdspladser, hvor man dagen før juleaften fik en snaps og kransekage hos chefen. Siden 1950’erne er julefrokosten blevet en fast juletradition på de fleste arbejdspladser. I dag får danskerne rig mulighed for at nyde sild: de fleste bliver inviteret til julefrokosten på arbejde og til flere private julearrangementer inden jul.
Traditionen tro skal man spise sild først. Variationerne på sild er endeløse: karrysild, kryddersild, sennepssild, marineret, stegt, mm.