Opskrifter
SØDE BOLLER MED ABRIKOS FYLD
Som duften fra disse søde boller spreder sig gennem dit hjem, vil familien langsomt, men sikker begynde at samle sig i køkkenet. Men de må væbne sig med tålmodighed for perfektion tager tid og er hver at vente på. Disse små søde boller med abrikos fyld er simpelthen den perfekte eftermiddags ”treat” til en søndag hvor tiden gerne må gå i stå, bare et øjeblik.
Velbekomme og god fornøjelse.
SØDE BOLLER MED ABRIKOS FYLD
Ingredienser
Dej:
- 25 g gær
- 2 spiseske honning
- 120 g blødt smør
- 250 ml lunken mælk
- 3 æg
- 50 g rørsukker
- 1/2 økologisk citron, vi skal bruge skrællen
- 1/4 teske vanilje pulver
- 1 knivspid salt
- 450-500 g spelt mel.
Fyld og Pynt:
- Abrikos marmelade
- Lidt smør til bagningen
- 1 æggeblomme + 2 spiseske mælk til pensling
- 1 hel mandel til hver bolle
- Flormelis til drys
- husk lidt ekstra oliven olie til bradepanden
Fremgangsmåde
Suppen:
- Knus gæren I den lunkne mælk og rør honningen i indtil gæren er helt opløst.
- Bland resten af ingredienserne til dejen i en stor skål sammen med mælken og ælt dejen i fem minutter med en røremaskine indtil den er helt blød. Hvis det er nødvendigt, kan du ælte den færdig i hånden. Dæk dejen og sæt den et varmt sted i ca. 40 min.
- Smør en bradepande
- Sæt din dej på en arbejdsflade og del den i 12-15 stykker og tryk dem flade. Put en teske abrikos marmelade i midten af hver og luk dem ved at folde dejen ind over.
- Sæt de små boller i den smurte bradepande med lukningen nedad. Lad dem hæve tildækket I yderligere 30 minutter.
- Varm ovnen til 160 grader varmluft. Mix æggeblommen med mælk og pensl bollerne med det. Pynt med en enkel mandel på hver.
- Bag i ovnen i 20 minutter til de er gyldenbrune lad dem køle lidt af. Drys med flormelis før servering.
God fornøjelse.