Lækker Fransk Løgsuppe

Opskrifter

FRANSK LØGSUPPE MED PARMESAN FOCACCIA

 

Selvom foråret langsomt vinder ind, er aftenerne stadig kolde og her i Danmark bider frosten stadig. Intet er bedre til at bekæmpe kulden end suppe og denne Fransk inspirerede løgsuppe er mildest talt en udsøgt fornøjelse. De kraftfulde og aromatiske smage bliver perfekt balanceret af det lille skarpe bid af æble og timian. Server den i vores smukke Karamelfarvede Everyday stel, hvor du både kan finde suppe skåle, dybe tallerkener og serverings skåle.

Velbekomme og god fornøjelse.

 



FRANSK LØGSUPPE MED PARMESAN FOCACCIA

Ingredienser (4 portioner)

Suppe:

  • 4 rødløg
  • 4 gule løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 ml hvidvin (rødvin kan bruges)
  • 800 ml grøntsagsbouillon
  • 2 teskefulde brunt sucker
  • 1 spiseske tamarind eller soya
  • 1 Laurbærblad
  • 1 stjerne anis
  • 2 stilke frisk timian
  • 1 spiseske smør
  • Salt og pebber

Focaccia:

  • 450-500 gr. Spelt mel.
  • 300 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 50 ml oliven olie
  • 1 spiseske honning
  • 1 stilk frisk timian
  • 2 teskefulde groft salt
  • 100 g parmesan ost
    husk lidt ekstra oliven olie til bradepanden

 

Fremgangsmåde

 

Suppen:

  1. Skræl løgene og skær i tynde skiver, dette er et stort arbejde, men her betaler det sig at være grundig. Herefter skal du skrælle og hakke hvidløgene fint.

  2. Smelt smørret I en sauterpande eller stor gryde tilføj derefter løg og hvidløg og sauter dem. Drys nu sukker og lad det karamelliser, reducer varmen og tilføj en smule salt. Lad nu løgene simre i 10-15 minutter indtil de er gyldne.

  3. Når løgene er brune tilføjes hvidvinen. Lad det koge ned i kort stykke tid og tilføj så grøntsags bouillon, laurbærblad og stjerne anis. Lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsmag suppen med salt, pepper, tamarinde og timian.

Focaccia

  1. Put gær I en stor røre skål og rør ind med vandet, olien, honning, timian og salt. Tilføje melet og ælt dejen, gerne i en mixer, i 10 minutter. Slut resultatet bør være en glat og blød dej. Dæk dejen med et klæde og lad den hæve i 30-40 minutter.

  2. Læg et bagepapir i en bradepande og dryp lidt olivenolie og et drys groft salt på bagepapiret.

  3. Læg nu dejen i bradepanden og spred den ud så den dækker bunde, dæk dejen med et klæde og lad den hæve i yderligere 20 min.

  4. Opvarm ovnen til 200 °C varm luft.

  5. Dryp oliven olie ud på dejen og drys med frisk reven parmesan og timian. Brug dine fingre til at lave rækker af huller i brødet.

  6. Bag i midten af ovnen i 15-20 minutter indtil det gyldent brunt.

    TIP: Efter bagning lader du brødet køle, skærer i skiver og pynter med smøreost, frisk timian og delikate æblestykker.

 


Indsend en kommentar