Brioche boller med vanilje creme

Opskrifter


BRIOCHE BOLLER MED VANILJECREME OG ABRIKOSMARMELADE

 

 

Varme, bløde og lækre, disse briocheboller med creamcheese vaniljefyld og abrikosmarmelade er en velsmagende mundfuld,
der vil glæde din familie og venner. Den varierede sødme i disse skønne boller er velsmagende og al den tid værd, som de tager at bage.
Hvis du er klar på et bageeventyr, så prøv disse – du vil ikke fortryde det!

 


BRIOCHE BOLLER MED VANILJE CREME OG ABRIKOS MARMELADE


Ingredienser

 

Dej (til ca. 12-14 stk)

500 gram fint spelt mel
250 ml lunken mælk eller havremælk
25 g gær
50 g rørsukker
1/4 tsk Bourbon vanilje
1 knivspids salt
50 g blødt smør
1 æg

 

Fyld

400 gram flødeost (f.eks Philadelphia)
1 æg
2 tsk vaniljecremepulver (kagecreme m. vaniljesmag)
1 økologisk citron, kun skrællen
50 g rørsukker
1/2 glas abrikos marmelade

Pensling og drys

Havremælk til pensling
Mandler til drys


Fremgangsmåde

  1. Tilsæt alle ingredienser til dejen i en røreskål og ælt til dejen er blød og ensartet i tekstur. Brug gerne en røremaskine på laveste niveau i mindst 5 min.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
     
  3. Til fyldet blandes alle ingredienser på nær marmeladen sammen, indtil den er ensartet i farve og tekstur.
     
  4. Læg din dej på en overflade drysset med mel og form den til en rulle og skær denne ud i 12- 14 lige store stykker. Rul stykker til kugler og pres dem flade.
     
  5. Læge dine flade stykker på to bradepander med bagepapir. Dyp gerne dine fingre i koldt vand inden, så dej stykkerne slipper lettere og beholder deres form.
     
  6. Dyp en ske i koldt vand og tryk den ned på dine stykker, så der skabes en fordybning.
     
  7. Put dit fyld i en sprøjtepose og sprøjt en lige mængde i hver af fordybningerne, dette kan selvfølgelig også gøres med en teske. Tilsæt efterfølgende en teske abrikosmarmelade ovenpå fyldet.
     
  8. Lad bollerne hæve i yderligere 15 minutter og forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
     
  9. Pensl udenom fyldet med mælk og tryk forsigtigt de hakkede mandler ned i dejen.
     
  10. Bag brioche bollerne I 20-25 minutter indtil de er gyldne og grunde.
     
  11. Lad dem køle af og drys med lidt flormelis hvis du ønsker.

    Velbekomme!



Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.