Hindbær panna cotta med hjerte kiks

Opskrifter


HINDBÆR PANNA COTTA MED HJERTE KIKS

 

 

Madlavning begynder med kærlighed. Denne smukke og deliciøse italiensk dessert er som cremet kærlighed serveret på tallerken, der vil fortrylle dig ske for ske. Dens æstetiske udseende er en fryd for øjet, så smager det himmelsk med kombinationen af den cremet panna cotta og de sprøde hjertekiks.

Raffineret med hindbær og med hjemmebagte spelthjerter, snurret med kærlighed og omsorg, er denne dessert noget helt specielt – lige til at forelske sig i.

 



HINDBÆR PANNA COTTA MED HJERTE KIKS


Ingredienser

 

Panna Cotta (6 portioner)

250g hindbær, frosne

½ granatæble

1 blodappelsin eller appelsin

500g fløde

¼ tsk vaniljepulver

4-5 spsk rårørsukker

1½ tsk agar-agar (eller 5 plader husblas)

 

Kiks (til ca. 12 stk)

150g speltmel

100g flødeost

100g smør

2 spsk rårørsukker

1 knivspids salt

1 knivspids vanilje

 


Fremgangsmåde

 

Panna cotta

  1. Hindbærrene varmes op i en gryde og blandes med friskpresset appelsinjuice. Pres og sigt blandingen til du får en fin hindbærpuré.
  2. Fjern forsigtigt kernerne fra granatæblet, pres saften og tilsæt den til hindbærpuréen.
  3. Rør derefter granatæblekernerne sammen med 2 spsk hindbærpuré samt lidt sukker og stil til side til pynt senere.
  4. Kom fløden i en gryde, bland med hindbærpuré, vaniljepulver og sukker.
  5. Bland husblas med 2 spsk fløde (eller mælk), tilsæt derefter til gryden med hindbærfløden.
  6. Bring det i kog under omrøring og lad det simre forsigtigt i 2-3 minutter.
  7. Hæld blandingen i 6 glas eller kopper og stil på køl i mindst 4 timer.

Kiks

  1. Ælt alle ingredienserne til en dej.
  2. Form dejen til en rulle på en let meldrysset bord og del den i 12 stykker.
  3. Brug dine hænder til at rulle stykkerne til tynde tråde (ca. 35 cm lange).
  4. Halver derefter på midten og sno de to dej sammen. Form den snoede dej til et hjerte og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Forvarm ovnen til 180°C og bag hjerterne i 25 minutter, indtil de er gyldenbrune.
  6. Lad det køle af og drys med flormelis.


Hæld panna cottaen ud af glassene. Det er nemmere, hvis du på forhånd lægger glassene i lunket vand og løsner kanterne lidt med en smørkniv.

Server panna cottaen med granatæble- og hindbærsaucen samt sprøde hjertekiks.

 




Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.