Scones

Opskrifter

SCONES

Nemme, luftige og lækre scones


Det er efterår og tid til at samles indenfor.. Hyggesæsonen er for alvor begyndt!

Her hos GreenGate holder vi meget af den gamle engelske tradition "afternoon tea" og vi synes, at alle bør invitere deres veninder hjem til en hyggelig te-ceremoni.

Udover de fint skårne agurkesandwiches og en velbrygget kop te er det vigtigste element til afternoon tea selvfølgelig sprøde og gyldne scones, allerhelst serveret med rigelige mængder jordbærsyltetøj og ”clotted cream”.

Blandt de mange ivrige bagere her hos GreenGate har der været mange bud på opskriften til de perfekte scones. Efter en grundig (og velsmagende) test har vi fundet vores favorit-opskrift.

SCONES

Holdbarhed Kan spises samme dag     

Kan fryses Ja

Antal 16 stk

 

Ingredienser 

 

450 g hvedemel

2 spsk bagepulver

2 spsk sukker

1 tsk salt

1 æg

120 g usaltet smør

3 dl sødmælk

Evt. rund udstikker

 

Fremgangsmåde

 1. Sigt mel, bagepulver, sukker og salt i en skål.

 2. Skær smørret i små tern og kom det i melblandingen.

 3. Smuldr smørret sammen med melet mellem fingerspidserne, indtil blandingen får en sandagtig tekstur.

 4. Pisk ægget og mælken sammen, og hæld forsigtigt cirka 3/4 af blandingen i melskålen. Gem resten til pensling senere.

 5. Rør forsigtigt mælken og melet sammen, indtil det samler sig til en let klistret dej. Hvis dejen stadig er for tør, kan du med fordel tilsætte noget af den resterende mælk.

 6. Når du har samlet dejen, hældes den ud på en meldrysset overflade. Form forsigtigt dejen sammen til en kugle. Prøv ikke at bruge for meget mel, og ælt ikke dejen, da det vil ændre dine scones' lette og luftige tekstur.

 7. Når du har formet din dej til en kugle, skal du forsigtigt trykke den flad, indtil den når en tykkelse på cirka 3 cm. Lad dig ikke friste til at bruge en kagerulle, da det vil ødelægge teksturen.

 8. Stik dine scones ud med en rund udstikker eller et glas, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Prøv at få så mange scones ud af dejen som muligt. De første er altid de bedste og de mest luftige.
 9. Skrab forsigtigt den resterende dej sammen. Form den om til en kugle og gentag som før.
 10. Tænd ovnen på 190 grader (almindelig ovn). Pensel toppen af dine scones med den resterende mælk og ægblanding (hvis du har brugt det hele, pisk en æggeblomme og en sjat mælk sammen for at lave en ny). Lad de penslede scones hvile, indtil ovnen har nået sin temperatur.
 11. Bages i cirka 15 -18 minutter, indtil toppen er gyldenbrun.

DOWNLOAD OPSKRIFT
Indsend en kommentar