Pæretærte

Opskrifter

PÆRETÆRTE

Saftig pæretærte


Tærter er en rigtig skøn efterårsnydelse. Selvom det er årstiden for plukkemodne æbler, må vi ikke glemme de ligeså velsmagende pærer, der efter vores mening også er en vigtig ingrediens i en af efterårets frugttærtefavoritter.

Denne saftige pæretærte er nem og hurtig at bage. I modsætning til en klassisk tærte, så er denne mere blød i det - hvilket vi synes er skønt. Flødeostfyldet har en cheesecake-ligende konsistens, som går ualmindeligt godt med den bløde tærtebund og den sprøde smørbagte kant.

Tærten serveres bedst lun sammen med enten creme fraiche, luftig flødeskum eller en god vaniljeis. Hvis det er den tid på dagen, vil en kop varm kaffe eller te også gøre sig godt i kruset.

Velbekomme!

 

 

PÆRETÆRTE

Holdbarhed 2 dage     

Kan fryses Ja

Antal 6 personer

 

Ingredienser 

Dej

  • 250 g hvedemel
  • 125 g usaltet smør (koldt)
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Fyld

  • 200 g flødeost
  • 100 g mascarpone
  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 40 g majsstivelse
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3-4 pærer
  • 1 knivspids kanel

Tærteform 26-28 cm


 

 

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 175 grader.
  2. Sigt mel i en skål og bland sukker og salt i.
  3. Smuldr smørret i melblandingen til det får en sandagtig konsistens.
  4. Tilsæt æg og vaniljesukker. Ælt det hele sammen indtil du får en glat tærtedej.
  5. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Stil den på køl i cirka 30 minutter.
  6. Pisk flødeost, mascarpone og æg sammen i en skål med en håndmixer (eller i din røremaskine) til den er glat og cremet.
  7. Rør derefter sukker, majsstivelse, vaniljesukker og kanel i og sæt til side.
  8. Rul tærtedejen ud mellem to stykker meldrysset bagepapir og læg dejen forsigtigt i et smurt tærtefad. Hvis du bruger en springform, skal du lave en 2 cm høj kant rundt om kanten.
  9. Hæld flødeostblandingen i formen oven på din tærtedej.

  10. Skræl pærerne, skær dem i skiver og fjern kernehuset. Fordel dem ovenpå flødeostfyldet i et fint mønster.

  11. Bag i cirka 45 minutter, indtil fyldet er stivnet, og pærerne er bløde.

  12. Lad din tærte afkøle helt inden du skærer den ud og serverer den.

Tip: Hvis du har tærtedej tilovers, kan du rulle den sammen og skære den i 1 cm tykke skiver til småkager. De kan derefter bages sammen med tærten i cirka 10 minutter.

DOWNLOAD OPSKRIFT


Indsend en kommentar