Kanelsnurrer

Opskrifter

KANELSNURRER


De bedste hjemmebagte kanelsnurrer

 

Hvis der er noget, vi altid kan spise, så er det lækre bløde kanelsnurrer, friskbagte og stadig lune. Her får du opskriften på de (måske) allerbedste kanelsnurrer.

De lækre kanelsnurrer er nemme at lave og smager vidunderligt. De har en blød midte, en let sprød kant og selvfølgelig masser af karamelliseret kanelremonce.

Hele huset vil dufte himmelsk af hjemmebag og det er sjovt at sno dem, så du kan let tage børnene med i køkkenet. Det bedste er, at de kan kommes i fryseren, både inden og efter bagningen, så du altid kan få friskbagte kanelsnurrer når lejligheden byder sig.

Nyd dem sammen med en dejlig kop kaffe til morgenbordet, eftermiddagskaffen eller når du har inviteret gæster forbi.



KANELSNURRER

Holdbarhed Kan spises samme dag     

Kan fryses Ja

Antal 10-12 stk

 

Ingredienser 

Dej:

  • 500 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1⁄2 tsk kanel
  • 1⁄2 tsk stødt kardemomme
  • 1⁄4 tsk vaniljesukker
  • 300 ml havremælk (eller alm. mælk)
  • 60 g rørsukker
  • 20 g gær
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 60 g blødt smør
  • 1 æggehvide, til pensling
  • En lille håndfuld mandler til pynt

Remonce:

  • 80 g smeltet smør
  • 50 g rørsukker
  • 2 tsk kanel
  • 1⁄4 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk mandelsmør

 

Fremgangsmåde

  1. Bland melet sammen med krydderierne i en stor skål.

  2. Lun mælken og rør gær ud deri. Tilsæt sukker og æggeblomme. Rør

  3. Tilsæt mælkeblandingen samt smør i små tern til melblandingen.

  4. Rør dejen i 5 minutter i en røremaskine på den laveste indstilling til dejen er blød og smidig.
    Hvis dejen er for blød, tilsættes 2-3 spsk mel.

  5. Ælt derefter dejen kort med hænderne på et meldrysset bord.

  6. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i 1 time.

  7. Bland alle ingredienserne til remoncen sammen til en glat creme.

  8. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel (ca. 60 x 40 cm). Fordel den bløde remonce jævnt og forsigtigt på dejen.

  9. Fold forsigtigt den øverste brede halvdel af dejen over den nederste halvdel af dejen. Skær den fyldte dej i 10 strimler (ca. 6 cm tykke). Skær i de enkelte dejstrimler igen, men skær ikke helt igennem - så det ligner to bukseben. Sno de to strimler dej og rul dem sammen til en rund form.

  10. Fordel kanelsnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem til og lad dem efterhæve i 1 time.

  11. Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Pensl kanelsnurrerne med æggehvide og pres en eller to mandler ned i midten af dejen.

  12. Bag dem i 15 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle lidt af på bagepladen, så remoncen kan nå at sætte sig.

  13. Nyd dit bagværk sammen med dem du holder af.

DOWNLOAD OPSKRIFT


Server kanelsnurrerne på


Indsend en kommentar