Æblekage

Opskrifter

GAMMELDAGS ÆBLEKAGE


Klassisk og velsmagende

 

Æblesæsonen er for alvor i gang. Netop som bladene på træerne skifter farve, er de plukkemodne æbler klar. Ud af de mange skønne æbledesserter er en gammeldags æblekage, efter vores mening, en af de mest nostalgiske efterårsdesserter.  

Der findes flere måder at lave en gammeldags æblekage på, og måske endnu flere måder at lave æblekagerasp på. Vi kommer med vores opskrift på en klassisk og velsmagende æblekage med makronrasp, som giver en fin balance mellem det sure, søde, sprøde og bløde.

Du kan enten samle æblekagen i en fin skål eller, som vi har gjort her, i et vinglas. På den måde kommer de lækre lag virkelig til sin ret.

Rigtig god fornøjelse!

 


GAMMELDAGS ÆBLEKAGE

Holdbarhed 1 uge     

Kan fryses Ja

Antal 4 personer

 

Ingredienser 

Æblegrød

  • 800 g æbler
  • 120 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 knivspids kanel
  • 1 dl vand

Makronrasp

  • 100 g rasp
  • 300 g makroner
  • 20 g sukker
  • 1 spsk smør til stegning

Servering

  • 2 dl piskefløde
     

 

 



 

 

Fremgangsmåde

Æblegrød

  1. Skræl æblerne og skære dem i mindre stykker.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  3. Kom æblerne i en gryde med vand, sukker og vaniljekornene. Kog op og lade det simre uden låg i 10-15 minutter. Rør undervejs.
  4. Stil grøden i køleskabet og lade den køle helt af.

Makronrasp

  1. Smelt smørret på en pande.
  2. Tilsæt rasp og sukker under konstant omrøring indtil sukkeret er smeltet.
  3. Lade det køle af på et stykke bagepapir.
  4. Knus makronerne i passende stykker og bland dem med raspen.

Servering

  1. Pisk fløden til luftig flødeskum.
  2. Fyld den afkølede æblegrød i et glas. Læg et lag makronrasp ovenpå.
  3. Top med flødeskum og evt. ribsgelé.

Tip: Æblekagen bliver bedst, hvis du vælger madæbler, som eksempelvis Ingrid Marie, Filippa eller Elstar. De bidrager både med den rigtige konsistens og tilføjer syre til desserten. Hvis du har æblegrød tilovers, kan du bruge det som topping på din morgenmad, til pandekager eller i morgengrøden.  


DOWNLOAD OPSKRIFT



Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.