Pastéis de Nata

Opskrifter

PASTÉIS DE NATA

 

Hvis du ønsker en kulinarisk udflugt, så vil i dags opskrift bringe dig en duft og smag af det dejlige Portugal ind i dit køkken.

I det 18. år hundrede, blev Pastéis de Nata kreeret i forstaden Belém i Lissabon. Pastéis de Nata er små budding kager lavet med æggeblommer, sukker, mælk og stivelse.

De Portugisiske kager har deres oprindelse i Mosteiro dos Jerónimos klosteret.

Det siges at på tidspunktet blev æggehviderne brug som stivelses tøj og folk ledte efter måder at bruge den resterende blomme på, og det er på denne måde at disse lækre kager blev opfundet, og de var hurtigt alle steder i Portugal.

 

Ingredienser

Ingredienser: (til 12 styk)

 • En rulle butterdej
 • 1 økologisk æggeblomme
 • 80g rørsukker
 • 2 spsk. majsstivelse
 • 400 ml økologisk sødmælk eller havremælk
 • 1/3 tsk bourbonvanilje, stødt
 • Skallen fra ½ økologisk citron
 • Lidt flormelis og kanel til drys
 • Smør til at smøre muffin formene


Fremgangsmåde

 1. Til fyldet: Bland æggeblomme, sukker, vanilje, økologisk citronskal og majsmel i en gryde med et piskeris. Tilsæt gradvist mælken og bland godt, indtil det er glat.
 2. Stil gryden på komfuret og varm op ved lav til middel varme under konstant omrøring, indtil blandingen tykner som en budding og begynder at boble lidt. Fjern fra varmen og stil til side, rør af og til i gryden for at undgå, at den danner skind.
 3. Smør siderne i en muffin form med smør. Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
 4. Rul butterdejsrullen ud. Fold den derefter én gang (fra højre eller venstre). Nu ligger to lag dej præcis ovenpå hinanden. Rul nu stramt op fra den korte side.
 5. Skær dejrullen i 12 lige store skiver med en skarp kniv. Det er bedst at flade hver skive ud med et glas med en stor glasbund, så skivens diameter bliver lidt større end muffin formen (hvis det klistrer, så drys lidt mel på skiverne).
 6. Placer dejskiverne i muffin formen, så kanterne på formene også dækkes. Tryk let ned med hænderne. Gør det samme med de resterende dejstykker.
 7. Fyld hver med 3 tsk. vaniljecreme og bag muffin formen i ovnen i cirka 20-25 minutter, indtil skiverne er gyldenbrune. Efter bagning, skal kagerne straks ud af ovnen og køle af.
 8. Drys med kanel og flormelis og server med friske jordbær, hvis du har lyst.

 
Indsend en kommentar