Hvordan man binder en buket blomster

Inspiration

HVORDAN MAN BINDER EN BUKET BLOMESTER

 

Vi giver blomster i gave ved alle mulige slags lejligheder. Men også i dit hjem kan du skabe farverige accenter med smukke buketter af blomster, som giver friskhed og liv i rummet. For at sikre, at din blomsterbuket holder sig frisk og smukke i lang tid, er der et par nyttige tips & tricks, som du bestemt bør følge.

 

 

Når du vælger blomster, skal du sørge for, at blomsterne ikke allerede er ved at visne, gå hellere efter blomster der ikke er sprunget helt ud endnu for en længere holdbarhed.

Klip blomsterne forsigtigt med en skarp kniv eller havesaks og befri stilkenderne for løv og torne. Det er vigtigt, at den del af buketten, der er i vandet, er fri for blade, da disse vil forårsage bakterieudvikling, råd og få buketten til at visne hurtigere.


 

Til at begynde med skal du vælge den størst mulige blomst til at danne det centrale punkt i buketten, hvis stilken er lidt ustabil kan du binde den ind med bindetråd for mere støtte. Placer nye blomsterstængler i en vinkel oven på de eksisterende blomster, og vend dem af og til for at sikre, at arrangementet passer godt sammen. Du bør stiftevis sammensætte blomster og løv for at give et lettere og mere luftigt udtryk. Når du er færdig med at samle den, kan små fejl rettes ved forsigtigt at flytte enkelte stængler frem og tilbage. For et perfekt overordnet look skal du sørge for, at midten er det højeste punkt i buketten.

Før du binder buketten sammen, skal du skære alle blomsterstænglerne i samme længde af, på skrå. Dette har den fordel, at overfladearealet til vand og næringsstoffer er større, hvilket giver blomsten mere styrke.

Nu skal du bare binde buketten sammen. Tag omkring 20 til 30 centimeter bånd og vikl det rundt om buketten. Hold den ene ende af båndet med tommelfingeren, som også holder buketten. Vikl derefter båndet omkring buketten mindst tre gange.

 

Indsend en kommentar