Eton Mess

Opskrifter

ETON MESS

 

En smuk sommeraften på terrassen, grillmaden hænger stadig i luften, vinen er åbnet og alle nyder den rolige aften. Det perfekte tidspunkt at servere desserten.

Eton Mess er en dessert fra det engelske køkken, som er lavet af friske bær, marengs og flødeskum. Det menes, at desserten har sin oprindelse fra Eton College. Desserten siges at være blevet serveret i 1930'erne som Eton`s Mess, bestående af jordbær og fløde, senere blev rester af marengs tilsat, og blev dermed en succes indtil i dag.

 




Ingredienser

  • 380 g marengs
  • 700 g blandede bær
  • 50 g sukker
  • 200 ml fløde
  • 125 g creme fraîche
  • 1 tsk vaniljesukker


Fremgangsmåde

  • Vask og rens de blandede bær. Skær jordbærende i kvarte. Drys sukker over dem og bland.
  • I en skål blandes fløde, creme fraiche og vaniljesukker og piskes stivft.
  • Bræk marengsen i grove stykker og stil til side.
  • Fyld en stor glasskål eller mindre glas, skiftevis med bær, flødeblanding og marengs. Pynt eventuelt med flere bær på toppen og server.



Indsend en kommentar