Risotto med hirse og rødbeder

Opskrifter

RISOTTO MED HIRSE OG RØDBEDER

 

Vi elsker at udforske nye ting og afprøve nye lækre opskrifter, i dagens risotto-opskrift erstatter vi den klassiske italienske ris med hirse.

Selvom hirse har sin oprindelse i 5000 f.Kr., er kornet blevet lidt glemt i de senere år, men det er en rigtig superfood. Hirse har betydeligt flere næringsstoffer end ris, da det har et højt indhold af mineraler som jern, magnesium, vitaminer og kiselsyre og er derfor god til hud, hår og negle.

 




Ingredienser
(til 4 portioner):

Risotto:

  • 250 g hirse
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 ml hvidvin
  • 700-800 ml varm grøntsagsfond
  • 1 rødbede (ca. 250-300 g)
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 200 g manouri eller fetaost
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 økologisk citron, revet
  • Salt og kværnet peber


Fremgangsmåde

Til risottoen hakkes løg og hvidløg fint. Skræl rødbederne og hak dem lige så fint. Svits løg og hvidløg i olivenolie til det er gennemsigtigt. Tilsæt hirsen og sauter kort. Smag til med salt. Afglasér med hvidvin og reducer. Tilsæt rødbede i tern.

Hæld nu lidt af den varme grøntsagsfond i gradvist. Fortsæt med at koge og fortsæt med at tilføje fond, indtil risene er kogte (risene skal stadig have et lille bid, det tager 15 til 20 minutter). Bliv ved med at røre rundt ind imellem.

Rør den friskrevede parmesanost i og tilføj en klat smør. Smag til med salt, peber og citronskal. Risottoen skal være dejlig cremet (rør lidt mere bouillon i, hvis du har lyst). Smuldr til sidst manouri (eller fetaosten) ovenpå.

Hvis du har lyst, kan du drysse et par ristede nødder eller frø over risottoen. Server med en sprød grøn salat.




Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.