Opskrifter
RØDBEDE CUPCAKES MED MASCARPONE OG HONNING TOPPING
Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Selvom det måske lyder besynderligt med rødbede cupcakes, er vi sikre på, at smagen vil overbevise dig om, at det er en perfekt kombination. Den rige smag fra chokoladen bliver perfekt komplimenteret af rødbedens naturlige sødme.
Prøv dem - du vil ikke fortryde det.
RØDBEDE CUPCAKES MED MASCARPONE OG HONNING TOPPING
Ingredienser
Dej (til ca. 12-14 stk)
3 æg
200 g dadler
300 g rødbede
1/3 teske vanilje pulver
1/3 teske kanel pulver
1 knivspids salt
125 g spelt mel
25 g kakao pulver
1 teske vinsten bagepulver
(du kan også bruge 1 teske almindeligt bagepulver)
100 g mørk chokolade
100 g kokosolie
Topping
150 g mascarpone
100 g cream cheese (f.eks. Philadelphia)
1 spiseske honning
1 knivspids vanilje pulver
En økologisk citron,
skallen skal bruges.
Fremgangsmåde
- Fjern kernen fra dadlerne, fyld dem i en skål og hæld varmt vand over, lige nok til at dække dem. Lad dem ligge i blød i 15 minutter.
- Smelt chokoladen og kokosolien langsom over lav varme.
- Bland nu mel, kakao pulver, salt, kanel, vanilje og bagepulver i en ren skål.
- Skræl rødebederne og skær dem i små tern. Hæld rødbeder og dadlerne og vandet i en blender. Blend indtil massen har konsistens som en pure.
- Hæld pureen i skål og rør æggene i.
- Rør dem smeltede chokolade i og tilsæt til sidst de tørre, blandende ingredienser og rør forsigtigt sammen.
- Smør en muffin form med og drys med lidt mel. Fordel dejen ligeligt i formene.
- Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter og lad derefter kagerne køle.
Til topping: - Rør mascarpone og creamcheese sammen indtil blandingen har en ensformig og blød konsistens. Rød derefter hinning, vanilje og citron skal i.
- Spred topping på de afkølede cupcakes og pynt eventuelt med spiseblomster for en ægte GreenGate finish.
Velbekomme.