BORDDÆKNING TIL FEST

Formelt eller uformelt selskab

Til langt de fleste lejligheder serveres der mad, og langt de fleste selskaber er centrerede omkring den mest essentielle del, nemlig middagsbordet, hvor maden bliver serveret. Det kan være det helt store middagsselskab med forret, hovedret og dessert, men det kan også være kaffebordet eller brunchbordet. Alt afhængig af anledningen har du brug for forskellige elementer i din borddækning. Hvor meget eller hvor lidt, der skal være på bordet, afhænger også af, hvor formelt eller uformelt selskabet er.

Et veldækket bord

Til det mere formelle middagsselskab, starter langt de fleste med at lægge en smuk dug på bordet. Det kan f.eks. være en ensfarvet og elegant dug af hør, eller det kan være en mere farverig, blomstret dug. Hvis du går med den mere neutrale dug, kan du med fordel dække med mere farvestrålende porcelæn, og omvendt, hvis du vælger den farvede dug. Hvis der skal serveres flere retter, skal der naturligvis dækkes med flere tallerkener i forskellige størrelser. Servietten kan være af papir, men den må også gerne være af stof. Fold den f.eks i en elegant servietring i sølv eller guld og læg den på den øverste tallerken. Det ser utrolig flot ud og vil med garanti imponere dine gæster. Til et festligt bord hører naturligvis også blomster og lys. Anret en stor buket med friske blomster i en vase midt på bordet og suppler med lysestager og levende lys.

Fødselsdage

I Danmark (og også hos GreenGate) går vi meget op i at fejre fødselsdage. Lige fra vi er helt små, får børnene lov til at invitere deres kammerater med hjem til børnefødselsdag, hvor der serveres friskbagte boller, varm kakao og naturligvis fødselsdagskage. Denne tradition tager mange med sig i voksenlivet, og uanset hvor mange år, man fylder, bliver man aldrig for gammel til at holde fødselsdag med boller og kakao. Et fødselsdagsbord skal naturligvis være festligt, og i Danmark skal der skal der helst være flag over det hele. Flag på servietterne, flag på dugen, flag i vaserne – og naturligvis også flag i kagen. Hos GreenGate har vi også tradition for at servere kage og synge fødselsdagssang, når en af vores medarbejdere har fødselsdag.

 

Med GreenGates stel og tekstiler har du mulighed for at skabe dit helt eget personlige udtryk, når du dækker bord. Du kan lave et klassisk sommerbord med fine, sommerlige pastelfarver, et hyggeligt kaffebord med vores fine mønstre og et ultra elegant og minimalistisk middagsbord med vores ensfarvede duge, servietter og bordløbere af hør. Til jul giver vi dig alle forudsætninger for at dække et smukt julebord. Vi har både blomstrede og stribede juleduge, matchende bordløber og dækkeservietter, papirservietter og stofservietter, lysestager og som noget helt nyt har vi til efterårskollektionen designet en helt særlig juletallerken og to julekopper med hyggelige motiver, der emmer af klassisk og traditionel jul.