Opskrifter
SØD KARTOFFEL KAGE MED CHAI GLASUR
En Mors dags gave som er skabt med en masse kærlighed, vil stensikkert glæde din mor, og man siger jo at vejen til den man elsker, er gennem deres mave, derfor er en lækker kage den perfekte ide til en Mors dags overraskelse. Med denne skønne Sød kartoffel kage med Chai glasur, er du sikker på at charmere enhver kaffegæst.
Søde kartofler har været meget populær i noget tid, og bliver i stigende grad brugt til bagning. Den søde kartoffel sikrer en subtil sødme og giver kagen en skøn konsistens.
Vi håber du nyder bagningen.
Ingredienser
Til en bundt-kage form:
- 300 g speltmel
- 100 g mandler, groft hakkede
- 2 tsk creme af tatar bagepulver
- 1 tsk Ceylon kanel
- 2 tsk Chai krydderi
- 1 knivspids salt
- 320 g søde kartofler (nettovægt - skrællet og revet)
- 4 økologiske æg
- 100 g kokosnød blomst sukker
- 50 g honning, f.eks. kastanjehonning
- 120 gram smør
- 2 økologiske appelsiner, juice + skal
- 50 g mørk chokolade
- smør + mel til formen
Chai flødeost glasur:
- 100g flødeost
- 1 økologisk appelsin, juice + skal
- 3 spsk Chai sirup
Chai mandlerne:
- 1 spsk Chai sirup
- 100 g mandler
Fremgangsmåde
- Smør en bundt-kageform grundigt med smør og drys med mel. Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt salt og lad det simre et par minutter ved svag varme, indtil smørret er let brunet. Lad smørret køle af.
- Bland æggene med sukker og honning til det er cremet (gerne med en foodprocessor, i mindst 5 minutter).
- Bland melet med mandler, bagepulver og krydderier.
- Riv skallen fra appelsinerne fint og pres saften ud.
- Rør det let afkølede smør sammen med appelsinsaft + skal i den sammenpiskede æggeblanding.
- Vend forsigtigt melblandingen ind i kageblandingen, skiftevis med de fintrevne søde kartofler (brug en gummispatel for det bedste resultat). Men ikke for hårdt eller for meget røren.
- Bland til sidst de hakkede chokoladestykker i.
- Kom kageblandingen i formen.
- Bag i ovnen ved 170°C varmluft i ca. 45-50 m. Lav en spisepindstest.
- Vend bundt-kagen ud på et fad og lad den køle af.
- Bland alle ingredienserne til glasuren, indtil den er glat, og fordel den over Bundt-kagen.
- Rist mandlerne på en pande, til de dufter vidunderligt, tilsæt chaisirup, vend én gang og tag dem af panden. Lad afkøle og fordel på kagen.