HEFEZOPF

Opskrifter

HEFEZOPF - GYLDENBRUNT PÅSKEBRØD


I mange familier og vennekredse er der tradition for påskefrokost eller brunch i løbet af påskedagene. I Tyskland er Hefezopf en del af enhver påskebuffet!
Det søde brød består af vævede dejstrimler, som er flettet i smukke former. Det gyldenbrune brød er bedst serveret varmt med smør og marmelade.
Brødet kan dekoreres og udformes efter dine personlige præferencer, og en kreativ bager vil kunne skabe nogle fantastiske mønstre. I den tyske påsketradition er det populært at forme brødet som en fuglerede for at fejre forårets komme og det nye liv, der er på vej.


HEFEZOPF


Ingredienser

500 g hvedemel

200 g lunkent mælk

2 mellemstore æg svarende til 100 g

60 g sukker

7 g salt

10 g gær

125 g butter

Mandelflager

Du kan tilsætte vaniljepasta eller revet citronskal for at give mere smag
 

 

 


Fremgangsmåde

1. Æggeblanding (til pensling):
Bland 1 æggeblomme, 1 knivspids salt og 1 spiseske vand i en skål. Stil den i køleskabet.


2. Bland alle ingrediens pånær smør i en stor skål og rør i 4-5 minutter, og ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine til den er blød og uden klumper. Bryd smørret i mindre stykker og ælt dem ind i dejen.

3. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stue temperatur. Efterfølgende skal dejen hæve i en smurt skål i 12-16 timer i køleskabet.

4. Slå dejen ud på en let melet overflade og del den i 3 lige store stykker, som du ruller ud til lange strimler. Lad dem hvile nogle minutter og rul dem så til de har den ønskede tykkelse. Flet rullerne til et vævet brød.

5. Lad brødet hæve i halvanden til to timer, efterfølgende pensles æggemassen over den, drys med perlesukker og mandelskiver.

6. Forvarm ovnen til 180°C, og bag i 30-35 minutter med top og bund varme.


Velbekomme
Indsend en kommentar