GLIMMER HYACINTER

Dæk bord med GreenGate, der viser den seneste
blomstertrend på julebordene

GreenGate dækker smukke juleborde med Everyday serien, og tager toner fra den røde farvepalet i brug – fra hel støvet rosa til mørk bordeaux, pyntet med voksede blomsterløg.

Udsolgt

Udsolgt

Udsolgt

Udsolgt

Driv smukke løgvækster frem

Der er mange skønne løgvækster, du kan drive frem i løbet af vinteren. De er en typisk blomst for december og gør sig godt som pynt på et smukt dækket julebord. Blandt løgvækst-familien hører tulipaner, amaryllis og hyacinter til. Disse planter købes i potter, hvor der kun er bittesmå spirer, der titter frem fra jorden. Når de kommer ind i varmen, forvandler de sig til flotte blomstrende vækster.

Hyacinter har gennem de sidste par år vundet indpas i hjemmet og hører ikke længere til i urtepotten. De kan bruges til mange formål, ikke blot til bordpynt, men også i smukke glasvaser med gran eller trykke gren i.

Brug de voksede glimmer løgvækster i entreen som julearrangement sammen med store kraftige stearinlys, eller som værtindegave når du er på julevisitter.


Sådan vokser du julens smukkeste hyacint- og amaryllis løg dekoreret med glimmer

  • Skær rødderne af løgene og pil det yderste lag af, for at få en ensartet og pæn overflade.
  • Brug stearinrester, der er skåret i små stykker, eller hele lys og smelt dem i vandbad. Har du kun hvide stearinlys kan du tilsætte farve beregnet til smeltning. Du kan også købe farve og dyppevoks i en hobbyforretning, hvis du vil have en meget gennemtrængende farve.
  • Dyp blomsterløget i stearinen ad flere omgange, mens du sikrer, at du ikke rammer de grønne blade!
  • TIP. Hæld kogende vand i skålen med stearin/voks, som derefter stiger op til overfladen, og det bliver nemmere at dyppe løgene helt og dække dem med stearin/voks overalt.
  • Stil løgene til at tørre på bagepapir, når du er tilfreds med tykkelsen og vær opmærksom på at løgene står lige, så toppen vender lodret op i luften.
  • Vil du dekorere skallen, skal den være helt tør. Herefter kan du spraye med limspray og drysse med glimmer.

Nyt liv efter vinteren

Når julen er slut, og blomstringen er omme, kan du genbruge løgvæksterne i haven. Plant dem ud i bedene om foråret, så vil de blomstre det følgende forår og derefter år efter år. Vær dog opmærksom på, at især hyacinternes blomsterstand ofte bliver noget mindre, når de drevne planter sættes ud i haven. Blomsterne er dog stadig smukke, så det er bestemt umagen værd at plante dem ud.